hvad er forskellen paa mm ogtomme ror og forbindelser paa spa 1800x700 1

Mange har svært ved at forstå størrelser på rør og fittings i din udespa. Selv en garvet VVS specialist må til tider give op. Vi vil her forsøge at hjælpe med at forstå sammenhængen.

Har du målt et rør for at erstatte det, men ikke ved, hvordan du konverterer fra metrisk (millimeter) til imperialistisk (tommer) eller omvendt? Gå ikke i panik. For selvom det er lidt mere kompliceret, end det ser ud til, så er vi her for at hjælpe dig med at undgå potentielle fejl.

Konvertering af mål virker ikke

Rør og fittings er angivet i tommer på vores hjemmeside, fordi dette imperialistiske system er standardmåleenheden for langt de fleste udendørs spabade, der fremstilles på verdensplan.

Du kan dog ikke bare konvertere tommestørrelser til millimeter på basis af 1 tomme = 25 mm. I modsætning til metriske rørstørrelser er navnene på tommestørrelser baseret på rørets indvendige diameter. Efterhånden som materialerne har udviklet sig, er rørvæggene blevet tyndere til det punkt, hvor indersiden af et standard 2-tommers rør faktisk måler 2,1″ (53 mm), og ydersiden måler 2,4″ (60 mm). Ingen dimension på et “2-tommers rør” svarer til 2 tommer længere (medmindre du har præcis 2 tommer af et 2-tommers rør – jeg beklager).

Her er de vigtigste rørstørrelser i tommer med deres diametre i millimeter og deres nærmeste ækvivalenter i metriske rør. Lister nedenfor er den udvendige diameter af han-fittings, og derfor den indvendige diameter af hun-fittings når de sættes sammen.

Tomme rør størrelse Diameter i mm Nærmeste metriske equivalent
1/4″ 9 mm
3/8″ 14 mm
1/2″ 21 mm 20 mm adapter
3/4″ 27 mm 25 mm adapter
1″ 33 mm 32 mm adapter
1,5″ 48 mm 50 mm adapter
2″ 60 mm 63 mm adapter
2,5″ 73 mm 75 mm

Specielle samlinger

Medmindre andet er angivet, er alle vores rør og fittings lavet af ABS og overholder “Schedule 40” eller SCH 40 målestandarden, som definerer rørets vægtykkelse, og dermed styrke og diameteren.

For et 1″ hanrør (ydre diameter 33 mm) vil dens indvendige diameter f.eks. ifølge SCH 40 standard svare til 26 mm. Dette mål er vigtigt, hvis det ikke er muligt at bruge en hunmuffe, og du ønsker at tilslutte en M+ (Han plus) kobling, som passer ind i røret.

Denne standard er dog ikke universel, hvilket betyder, at selvom vi kender den udvendige diameter af et rør (hanfitting), så kender vi ikke nødvendigvis dets indvendige diameter. SpaFix arbejder på dette og hurtigst muligt give dig de indvendige og udvendige diametre af hver rør og fitting i vores sortiment.

Størrelser på rør og fittings i din udespa generelt sagt:

  • For rør mindre end 1″, fungerer limning til den indvendige overflade (med en kobling) bedst, fordi diameterafvigelserne er relativt små.
  • Ved 1″ og større rør foretrækkes limning på ydersiden af røret, hvis det er muligt. Der bør anvendes klæbemidler på indersiden af 1″ rør og ikke kun, hvis der ikke er andre alternativer (f.eks. røret er skåret for kort).
Tags
Der er ingen produkter i vognen!
0