GCFI/HPFI og Balboa Kombiafbryder 2400x1200 - SpaFix

Du bør installere en seperat HPFI for din undendørs spa. Har du en Balboa styring, som er en af de mest udbredte, vil der ofte blive refereret til en GFCI enhed. Den benytter man ikke i Europa, men kun i USA. I Europa benytter vi i stedet en HPFI (tidligere HFI) relæ. Funktionen er den samme. Den skal sikre at der ikke sker en uhensigtsmæssig fejlstrøm. Læs mere om teknikken bag og hvordan du bedst sikre din udespa.

Installationer som en udendørs spa skal altid installeres af en professionel elektriker elle udespa montør efter de forskrifter som findes på dette område.

I din Balboa installationsmanual vil du se reference til et GFCI (Ground Force Circuit Intererupt) relæ – de anvendes ikke i Europa men i bl.a. Nordamerika. et GFCI relæ opsættes i USA og Canada på de enkelte enheder, der skal beskyttes. De reagere på samme måde som det vi kender i Danmark som et HPFI (Højfølsom Pulserende Fejl efterfulgt af “I” der er det internationale bogstavsymbol for elektrisk strøm)

Et GFCI relæ slår fra ved en fejlstrøm på 5 mA – det vil sige at hvis der mangler 5 mA mellem fase og nul (strøm der er sendt afsted fra tavlen, men forsvundet på vejen tilbage) så vil relæet slå fra. I Danmark bruger som nævnt en HPFI relæ der hovedsaglig gør det samme, men først slår fra ved en fejlstrøm på 30 mA. De 30 mA er dog tilstrækkelige da man ved at mennesket først får problemer hvis det aftager mere end 50 mA gennem sig.

Når din Balboa syring i installationsvejledning og i status display skriver GFCI – så skal du tænke HPFI i stedet.

Jeg anbefaler ALTID at man monterer et særskilt HPFI relæ sammen med gruppen til spaen. Det gøres meget nemt ved at opsætte en KOMBIAFBRYDER i stedet for en normal GRUPPEAFBRYDER (den fylder det samme i tavlen). Forskellen mellem de 2 er at Kombiafbryderen også har en indbygget HPFI funktion. Så hvis spaen fejler så trækkes kun HPFI’en lokal i afbryderen og påvirker ikke hele huset.
Specielt hvis man har et fritidshus hvor man ikke kommer forbi så ofte er det rart at en fejlstrøm i udespaen ikke slukker for strømmen til hele huset.

Når den Balboa styring (BP200, BP600 og BP2100) viser f.eks GCFI/HPFI og Balboa Test Gfci - SpaFix i dit kontrol panel, så er det en del af Balboa BP-systemernes funktion, der giver påmindelsesmeddelelser. Påmindelsesmeddelelserne genereres af en intern timer, der sporer, hvor længe kontrolpakken er tændt. Ligesom andre påmindelser har systemet faktisk ikke mulighed for at kontrollere pH, filtertilstand, vandkemi, GFCI/HPFI osv.
Meddelelsen vises uanset den aktuelle tilstand, fordi den udelukkende bliver bedt om det af en timer. Det er en god ide at teste sit HPFI relæ med jævne mellemrum, men skal ikke tolkes som en fejl din styring har registreret.

Kategori
Tags
Der er ingen produkter i vognen!
0